Dansk suppe
Dansk kyllingesuppe
0 - 120 min Mellem

Dansk kyllingesuppe

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling
  • 1,5 l hønsebouillon
  • 5 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 3 kviste timian

Fyld:

  • 3 porre i ringe
  • 300 g letkogte gulerødder i skiver
  • 400 g letkogte kartofler i tern der passer de øvrige grønsager

Topping:

  • 150 g cremet gedeost
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 fed hvidløg, knust
  • Salt og peber
  • 1 pk bacon i skiver

Tilberedning

Tilberedning: Skyl kyllingen under koldt vand og kom den i en suppegryde med hønsebouillon, peberkorn, timiankviste og laurbærblade. Lad det koge i 1½ time ved svag varme.  Kyllingen tages op og plukkes i mundrette stykker. Kyllingesuppen koges op og skummes for urenheder. Kom porre, gulerødder og kartoffel i suppen. Smag suppen til med salt og peber. Kom kyllingestykkerne i suppen. Topping laves ved at røre gedeost sammen med creme fraiche, hvidløg, salt og peber. Steg baconskiverne i ovn til de er sprøde, lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og bræk dem derefter i mindre stykker. Server til kyllingesuppen.