Her mangles et billede
Saftige kyllingespyd med majssalsa
0 - 30 min Nem

Saftige kyllingespyd med majssalsa

Personer

Ingredienser:

  • 1,2 kg hakket kyllingekød  
  • 2 spsk sennep
  • 2 spsk hakket rosmarin
  • salt og peber  
  • 125 g bacon  
  • 1 squash  
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • smør/olie

Grønt majssalsa:  

  • 4 majskolber
  • 2 bdt persille
  • 3 - 4 skalotteløg
  • 2 citroner, økologiske
  • smør
  • salt og peber 

Tilberedning

  1. Rør hakket kyllingekød med sennep, hakket rosmarin, salt og peber.
  2. Hak baconskiverne fint og rør dem i kyllingefarsen.
  3. Skyl squashene og pil løgene. Riv dem fint og pres væden fra.
  4. Vend grønten i kyllingekødet med æg og havregryn og rør farsen smidig.
  5. Form farsen om træspyd som pølser og steg dem gyldne på panden i smør/olie ved middel varme i ca. 8 minutter.  
  6. Fjern bladene på majskolberne og kog kolberne i letsaltet vand i 7 minutter.
  7. Hak persille og skalotteløg og riv citronskallen.
  8. Skrab majsene af kolberne og vend dem med smør, persille, skalotteløg, citronskal, salt og peber.
  9. Server de stegte kyllingespyd med majssalsa og godt brød.    
  10. TIPS: Du kan evt. vende lidt majs i farsen eller i stedet stege den til frikadeller.