Sticky BBQ laar og kartoffelsalat
Sticky Barbecuelår og frisk kartoffelsalat
0 - 40 min Nem

Sticky Barbecuelår og frisk kartoffelsalat

Personer

Ingredienser:

  • 6 - 8 lårfileter med skind

Sticky BBQ-sauce:

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl flydende honning
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk sød chilisauceevt. chili eller cayennepeber  

Kartoffelsalat:

  • 1 kg små, nye kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • Revet skal og saft af 1/2 citron
  • 50 g parmesanost i flager
  • 1 dl friske basilikumblade
  • 100 g spæde salatblade

Tilberedning

  1. Rør alle ingredienser til marinaden sammen og smag til med salt og friskkværnet peber og evt. lidt chili eller cayennepeber.
  2. Del lårene i halve og vend dem i marinaden. Læg dem i en bradepande.
  3. Steg dem ved 200° C i ca. 35 minutter.
  4. Vend dem et par gange undervejs og pensl jævnligt med marinaden.
  5. Vask og skrub kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand ca. 12 minutter.
  6. Hæld vandet fra og lad dem blive i gryden med låg på, mens du laver dressingen.
  7. Rør olie og citron sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  8. Vend dressingen i kartoflerne mens de er lune.
  9. Vend med basilikum, salat og parmesan lige inden servering.

Overlår

Retten kan sagtens tilberedes med hele overlår istedet for lårfilet. 

Lårfilet er en filet skåret af kyllingeoverlår.

Alle benene er fjernet, så du får en mør filet af den saftigste udskæring på kyllingen.