Kylling med Toscansk Tomatsauce
Hel kylling med toscansk tomatsauce
0 - 90 min Mellem

Hel kylling med toscansk tomatsauce

Personer

Ingredienser:

  • 1 hel kylling
  • Salt og peber

Toscansk tomatsauce:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse tomater, flåede
  • 3 stk ansjosfileter
  • Salt og peber
  • 1 tsk sukker
  • ½ dl persille, hakket
  • 2 spsk kapers

Grillede peberfrugter:

  • 3 peberfrugter: gul, rød og orange
  • Olivenolie
  • Maldon seasalt

Tilbehør:

  • Friskkogt pasta

Tilberedning

  1. Grill peberfrugterne under grillen til de har fået farve ca. 15 min. Kom dem i en frysepose og slå en knude. Lad dem afkøle lidt.
  2. Åben posen og pil forsigtigt skrællen af, fjern kerner og stok. Skær frugtkødet i tynde strimler og mariner det i olivenolie og salt indtil kyllingen er klar.
  3. Klargør kyllingen og steg den i ovnen ved 200 grader i 1½ time.
  4. Varm olie op i en sautepande, sauter løg og hvidløg  uden det tager farve. Tilsæt hakket tomat og ansjosfileter. Kryds med salt, peber og sukker. 
  5. Lad saucen koge i 20 min. under låg. Kom persille og kapers i.
  6. Kog pasta og vend saucen i, og server blandingen til den stegte kylling og de grillede peberfrugter. 

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling