Kylling med appelsin og graeskar
Kylling med appelsin og græskar
0 - 110 min Mellem

Kylling med appelsin og græskar

Personer

Ingredienser:

  • 3 hele kyllinger  
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk peber
  • Olivenolie
  • 1 porre
  • 4 appelsiner, økologiske
  • 2 hokkaido græskar
  • 500 g vindruer
  • 250 g tranebær
  • 2 spsk sukker  
  • Brød

Tranebærkompot:  

  • 3 økologiske appelsiner  
  • 400 g tranebær
  • 2,5 dl sukker 

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200° C.  
  2. Dup kyllingerne tørre med lidt køkkenrulle. Vend kanel med salt og peber, pensl kyllingerne med olivenolie og drys med krydderierne.  
  3. Bind kyllingelårene sammen med et porreblad, skær en appelsin i skiver, og læg et par skiver appelsinskiver mellem lår og vinger. Pres resten af appelsinerne, læg kyllingerne på en bradepande og hæld appelsinjuice ved. Steg kyllingerne i ovnen i ca. 45 minutter.
  4. Halver græskarrene, skræl dem og fjern kernerne med en ske. Skær græskarrene i skiver, vend dem i olivenolie og læg dem i bradepanden med kyllingen.
  5. Steg kylling og græskar videre i ca. 45 minutter. 
  6. Skyl tranebær og druer og vend tranebærrene i sukker. Læg tranebær og vindruer ved kyllingerne i 10 minutter inden endt stegetid.  
  7. Lad kyllingerne hvile i 10 minutter og server dem med de bagte frugter, tranebærkompot og lidt brød.
  8. Riv appelsinskallen evt. med et juliennejern.
  9. Pres appelsinerne for saft (ca. 2½ dl).  
  10. Kom tranebær i en gryde med sukker appelsinskal og saft. Kog det hele ind til en grov kompot i ca. 10 minutter og smag til med kværnet peber og evt. mere sukker.   

Tip!

Tilbered den hele kylling i stegepose for et endnu mere saftigt resultat.

Se hvordan du laver en hel kylling i ovn med smørdrops + salat

Det er igen blevet græskarsæson og det betyder, at det er tid til at eksperimentere med lækre opskrifter med græskar. Græskar er efterårets herligste grøntsag og smager uhyggelig godt sammen med kylling, uanset om de bages, steges eller ristes.