Kylling med appelsin og graeskar
Kylling med appelsin og græskar
0 - 110 min Mellem

Kylling med appelsin og græskar

Personer

Ingredienser:

  • 3 hele kyllinger  
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk peber
  • Olivenolie
  • 1 porre
  • 4 appelsiner, økologiske
  • 2 hokkaido græskar
  • 500 g vindruer
  • 250 g tranebær
  • 2 spsk sukker  
  • Brød

Tranebærkompot:  

  • 3 økologiske appelsiner  
  • 400 g tranebær
  • 2,5 dl sukker 

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200° C.  
  2. Dup kyllingerne tørre med lidt køkkenrulle. Vend kanel med salt og peber, pensl kyllingerne med olivenolie og drys med krydderierne.  
  3. Bind kyllingelårene sammen med et porreblad, skær en appelsin i skiver, og læg et par skiver appelsinskiver mellem lår og vinger. Pres resten af appelsinerne, læg kyllingerne på en bradepande og hæld appelsinjuice ved. Steg kyllingerne i ovnen i ca. 45 minutter.
  4. Halver græskarrene, skræl dem og fjern kernerne med en ske. Skær græskarrene i skiver, vend dem i olivenolie og læg dem i bradepanden med kyllingen.
  5. Steg kylling og græskar videre i ca. 45 minutter. 
  6. Skyl tranebær og druer og vend tranebærrene i sukker. Læg tranebær og vindruer ved kyllingerne i 10 minutter inden endt stegetid.  
  7. Lad kyllingerne hvile i 10 minutter og server dem med de bagte frugter, tranebærkompot og lidt brød.
  8. Riv appelsinskallen evt. med et juliennejern.
  9. Pres appelsinerne for saft (ca. 2½ dl).  
  10. Kom tranebær i en gryde med sukker appelsinskal og saft. Kog det hele ind til en grov kompot i ca. 10 minutter og smag til med kværnet peber og evt. mere sukker.   

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling