Kokoskylling med ananascouscous
0 - 170 min Mellem

Kokoskylling med ananascouscous

Personer

Ingredienser:

  • 3 hele kyllinger
  • 4 dl kokosmælk
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 - 2 spsk karry
  • 1 løg
  • 1,5 spsk vindruekerneolie
  • 100 g ingefær
  • ¼ -½ tsk cayennepeber  
  • ½ tsk stødt koriander  
  • ½ dl kokosmel
  • Salt og peber  
  • 400 g couscous  
  • 2 ananas
  • 1 chili, grøn
  • 2 bdt forårsløg  
  • Frisk koriander/mynte 

Tilberedning

  1. Dup kyllingerne med et stykke køkkenrulle og del dem i 6-8 stykker.
  2. Rør kokosmælken med yoghurt, presset hvidløg og karry. Hæld marinaden over kyllingestykkerne og lad dem marinere på køl i ca. 1-2 timer.
  3. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dryp af og læg dem i et ildfast fad. Gem lidt af marinaden og steg kyllingen i ovnen i ca. 50 minutter.
  5. Pil løget, skær det i tern og kom det i en gryde med olie. Steg det let og tilsæt 50 g revet ingefær, cayennepeber, stødt koriander og kokosmel.
  6. Tilsæt ca. 2-3 dl af kyllingemarinaden og kog op til en tyk sauce. Smag til med karry, salt og peber.
  7. Tilbered couscousen efter anvisning på pakken.
  8. Skræl begge ananas, fjern stokken og skær ananaskødet i tern.
  9. Skær chili og resten af ingefæren i tynde skiver.
  10. Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
  11. Vend den lune couscous med chili, ingefær, ananas og hakkede koriander og mynte og server til den saftige kokoskylling.
  12. TIP: Du kan også pille kyllingekødet af skroget og vende det i couscoussalaten. Så har du er skøn kyllingesalat.   

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling