Fyldt kylling med ovnbagte kartofler og æblesalat

Fyldt kylling med ovnbagte kartofler og æblesalat

Samlet arbejdstid: 100 min
Tilberedningstid: 80 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Tilberedning

  1. Steg kyllingen i ovnen 1 time og 20 minutter ved 175° C.
  2. Tag kyllingen ud og lad den hvile 5-10 min inden den skæres for.
  3. Skræl eller skrub kartoflerne, kom dem i en gryde. Dæk med vand tilsat salt. Kog kartoflerne op og lad dem simre i 5 minutter.
  4. Dræn kartoflerne godt og kom dem i et ildfast fad sammen med stegeskyen fra kyllingen. Bag kartoflerne færdige i ovnen 30-40 minutter.
  5. Befri æblerne for kernehuse og skær i mundrette stykker. Vend æblerne med tranebær, hakkede mandler, olie, appelsinsaft, timianblade og smages til med salt og peber.
  6. Før servering vendes kartoflerne med fyldet og stegeskyen fra kyllingen.
  7. Tip! Rist mandlerne på en varm pande – det øger smagen.