Her mangles et billede
Morfars kyllingefad
0 - 50 min Mellem

Morfars kyllingefad

Personer

Ingredienser:

  • 1 kg hakket kyllingekød
  • 6 bagekartofler
  • 800 g gulerødder
  • 2 squash
  • 3 løg
  • 1 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber
  • 2 spsk smør  
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk oregano
  • 4 dåser flåede tomater
  • 1 dl rasp
  • 1 dl revet parmesanost

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200° C.  
  2. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i skiver.
  3. Skyl squashene og skær dem i mindre stykker.
  4. Pil løgene og hak dem fint.
  5. Kog halvdelen af gulerødderne med kartoflerne i 20 minutter uden salt.
  6. Hæld vandet fra grøntsagerne, mos dem med mælk og smør og smag grøntsagsmosen til med revet muskat, salt og peber.
  7. Smelt smør og olie i en gryde med løg og presset hvidløg. Tilsæt hakket kyllingekød og brun det under omrøring. Tilsæt løg, squash, oregano og resten af gulerødderne og steg det hele i et par minutter. Tilsæt flåede tomater, lad det koge op og smag til med salt og peber.
  8. Fordel kyllingesovsen i ildfaste fade og dæk med grøntsagsmosen.
  9. Drys med rasp og reven parmesan og bag kyllingefadene i ovnen i 25 minutter. - og selvom Morfar ikke er meget for det, så kan der serveres en grøn salat med mormordressing til!