Sommer ramensuppe med kylling
0 - 25 min Mellem

Sommer ramensuppe med kylling

Personer
  • 500 g inderfilet
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk sweet chilisauce

Fyld til suppen:

  • 4 portioner nudler
  • 4 æg
  • 1 rødløg
  • 250 g blandede cherrytomater
  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bdt koriander

Suppe:

  • 2 spsk sesamolie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • 2 stk citrongræs
  • 1 l kyllingefond
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 spsk soya­sauce
  • 2 lime (gem en fjeredel til pynt)
  • 1 tsk sriracha­sauce
  • 1 spsk fiskesauce

Tilberedning

  1. Varm en stor gryde op, kom lidt olie i og steg inderfileterne i cirka 7 minutter. Tilsæt sweet chilli sauce og steg i yderligere 5 minutter, indtil kyllingen er helt gennemstegt. Tag gryden af varmen.
  2. Tag inderfileterne op og gem til senere
  3. Pres hvidløg. Skræl ingefær og riv eller hak det fint.
  4. Skær bund og top af citrongræs. Flæk dem og skær i tynde ringe.
  5. Kom hvidløg, ingefær, ­citrongræs og sesamolie i gryden og steg et par ­minutter.
  6. Tilsæt derefter fond, kokos­mælk, sriracha, limesaft, soyasauce og fiskesauce.
  7. Kog suppen op og skru derefter ned for varmen, indtil det er tid til at anrette.
  8. Kog nudlerne i en anden gryde og skyl dem ­derefter i koldt vand.
  9. Kog æggene blødkogte (ca. 4 min) og pil dem.
  10. Pil og snit rødløg meget fint og hak koriander groft.
  11. Varm en lille pande op på højeste varme, kom olie, presset hvidløg og tomaterne i.
  12. Rist i cirka 6 minutter imens du hele tiden rør.
  13. Ved servering lægges de kolde nudler i portionsskåle. Kyllingen anrettes ovenpå nudlerne, sammen med æg, tomater og hakkede rødløg. Kom til sidst den kogende bouillon i skålene og top med koriander. Server straks!

Ramen

Ramen er en form for japanske nudler. Navnet bruges dog især om den nudelsuppe, der laves med dem. Retten stammer oprindeligt fra Kina, hvor den er kendt som lamian, men den blev overtaget og tilpasset af det japanske køkken i det 19. århundrede.