Hasselbagt BBQfilet med tomat & mozzarella og lun pastasalat
0 - 30 min Nem

Hasselbagt BBQfilet med tomat & mozzarella og lun pastasalat

Personer
  • 4 BBQ brystfileter
  • 200 g revet mozzarella
  • 1 glas hakkede soltørrede tomater

Pastasalat:

  • 400 g frisk fuldkornspasta
  • 1 glas sorte oliven
  • 1 pose ruccolasalat
  • 100 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 1 fed hvidløg

Tilberedning

  1. Kyllingen: Skær 1 cm tykke skiver, halvt ned i brystfileterne (som på hasselbagte kartofler) og grill dem med den strimlede side nedad i 10 minutter.
  2. Bland 4 tsk. hakkede soltørrede tomater og 50 g revet mozzarella og fordel blandingen på den strimlede side af fileterne.
  3. Grill fileterne på undersiden, til de er gennemstegte. Lad hvile 5 minutter inden servering.
  4. Salaten: Kog pastaen efter anvisning på pakken og sigt vandet fra.
  5. Kom resten af de soltørrede tomater over pastaen (også olien).
  6. Tilsæt mandler, græskarkerner og oliven.
  7. Pres hvidløget over og vend rundt.
  8. Kom til sidst ruccola og resten af osten i salaten og vend det hele sammen.
  9. Krydr fileterne med salt og peber inden servering.

Hasselback

Hasselbackkartofler er betegnelsen for trekvart gennemskårne olie- eller smørbagte kartofler.

Retten er opkaldt efter den svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm, hvis historie kan føres tilbage til 1700-tallet. Ideen med at gennemskære kartoflerne skulle efter sigende være opstået i 1950’erne, fordi man på den vis kunne lave bagte kartofler hurtigere.