Mayas Thaisuppe med kylling
30 - 60 min Nem

Mayas Thaisuppe med kylling

Personer
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk olie
  • 1 løg
  • 3 forårsløg
  • 3 - 4 fed hvidløg
  • 1 stk ingefær (af ca. 2-3 cm)
  • 1 stk frisk gurkemaje (af ca. 1-2 cm)
  • 1 rød chili (kan undlades, hvis det er til børn)
  • 2 spsk karrypasta
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk gurkemaje
  • 1 liter hønsebouillon (vand 1 terning) 
  • 3 - 4 gulerødder
  • 3 peberfrugter (gerne farvede)
  • 150 g spidskål
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 tsk soya og lidt peber
  • 2 lime (saft fra) 
  • 0,5 citron

Topping:

  • Bredbladet persille
  • Ristede cashewnøddder
  • Forårsløg
  • Chili (kun hvis man er ret hardcore)
  • Limesaft

Tilberedning

  1. Snit løg, forårsløg, hvidløg, ingefær, gurkemaje og rød chili fint.
  2. Svits det hele i olie i en stor gryde eller wok ved høj varme.
  3. Tilsæt karrypasta og krydderier.
  4. I en anden gryde sætter du vand og bouillon over og bringer det op til kogepunktet.
  5. Snit gulerødder, peberfrugter og spidskål i passende stykker.
  6. Kom grøntsagerne op i gryden med løg.
  7. Skær kyllingen ud i mundrette stykker og svits det på en pande med lidt olie.
  8. Kom bouillonvandet over i gryden og lad det simre 10 minutter.
  9. Tilsæt kokosmælk og kylling i suppen
  10. Tilsæt soya, peber og saft fra citrusfrugterne og lad det simre yderligere 5-10 minutter.
  11. Smag retten til.
  12. Rist cashewnødderne på en tør pande
  13. Server suppen med persille, ristede cashewnødder, snittet forårsløg og evt. ekstra limesaft. Hvis man elsker stærk mad, så er det også lækkert med frisk chili.

Se hvor let og lækker Mayas Thaisuppe er at lave

mayadroem.dk

Blogger Maya Lützhøft, som har udviklet denne opskrift, skriver om flere aspekter af sundhed på sin blog mayadroem.dk.

Hun arbejder som personlig træner og kostvejleder i Aarhus og fokuserer på den sunde balance, hvor træning, sundhed, kost, livsglæde og det sociale liv går op i en højere enhed.

Mayas Blog