Smørstegt kylling med squash, hvidløg, citron og urter
0 - 30 min Mellem

Smørstegt kylling med squash, hvidløg, citron og urter

Personer
  • 500 g kyllingefilet af overlår (eller brystfilet)
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg presset
  • 5 - 6 stilke frisk timian
  • 2 stilke rosmarin
  • 3 - 4 stilke frisk oregano
  • 2 squash
  • 1 citron
  • Et lille stykke parmesan
  • 500 g spaghetti
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Sæt spaghetti vand over i en stor gryde.
  2. Sæt ovnen på 200 C. 
  3. Pil og pres hvidløg. Hak urterne fint.
  4. Skær squash ud i 0,5 cm tynde skiver, halver hvis den er stor.
  5. Riv skallen af citronen.
  6. Varm en stor sauterpande op. Kom olie og smør i panden. Kom hvidløg og urter i panden, derefter kylling.
  7. Steg kyllingen 4-5 min på hver side. Tag kyllingen op i et ovnfast fad, drys med salt og peber og steg den færdig i ovn. ca. 7-10 min. Husk at kontrollere kerne temperatur på 75 C.
  8. Imens kommes squashen ned i panden. Kom revet citronskal over. Krydr med salt og peber og sauter squashen ca. 5 min.  Sæt til side.
  9. Når kyllingen er færdigstegt, kommes den og evt. saft tilbage i panden med squash, pres citronsaft over og hold varm indtil spaghettien er kogt færdig.
  10. Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Sigt vandet fra og drys med salt og peber.
  11. Server spaghetti med kylling, squash og lidt af skyen, (hvidløg, urter, smør og citron) og server med revet parmesan. 

Lårfilet er en filet skåret af kyllingeoverlår.

Alle benene er fjernet, så du får en mør filet af den saftigste udskæring på kyllingen. 

Sådan udbener du et kyllingeoverlår

Overlår

Retten kan sagtens tilberedes med hele overlår istedet for lårfilet.