Hel kylling med ovnstegte grøntsager og soya pasta
0 - 80 min Mellem

Hel kylling med ovnstegte grøntsager og soya pasta

Personer
  • 1 kylling
  • 2 spsk allround krydderi
  • 200 g champignon
  • 2 squash
  • 500 g cherrytomater
  • 1 citron
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 6 stilke grov timian
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk rød balsamico
  • 1 - 2 dl vand
  • Salt og peber
  • 400 g sojabønnepasta

Tilberedning

  1. Pil løg og hvidløg. Ordn champignon. Skær løg, champignon, og squash i skiver. Hak hvidløg. Halver tomaterne.
  2. Kom det hele i en bradepande.
  3. Halver citronen og pres den over grøntsagerne og læg skallerne ned i bradepanden. Kom timian, olie og balsamico i og bland rundt. Drys med lidt salt og peber.
  4. Kom vand over. Sæt gitter over bradepanden. Drys kyllingen med allround krydderi og sæt på gitteret.
  5. Bag det hele ved 180 C i ca. 60 min. Husk at kontrollere at kyllingen er gennemstegt og har en kernetemperatur på 75 C.
  6. Se til grøntsagerne halvvejs, vend rundt og tilsæt evt. mere vand.
  7. Kog pastaen efter anvisning og server til kyllingen og grøntsagerne. 

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling

Tip!

Skift eventuelt lidt af vandet ud med fløde for en fyldigere grøntsags sauce.