Undgå madspild

Madspild er verdens tredjestørste CO2-synder, og alene i Danmark udgør det 247.000 ton pr. år.

Hver gang man genbruger en restingrediens eller en del af et tidligere måltid, gør man noget godt for miljøet, og samtidig er det også godt for både pengepung og tidsforbrug.

En god måde at undgå madspild er at lægge madplan for flere dage af gangen. På den måde kan man tage højde for eventuelle rester eller planlægge større portioner og bruge den ingrediens til flere måltider.

Kog fx. ekstra kartofler som fyld til suppe dagen efter, eller ekstra ris som kan steges på panden med masser af grønt og de sidste kyllingerester.

Mulighederne er mange og ofte også tidsbesparende i en travl hverdag.

Restemad er guld i dit køleskab

Både klimaet og madbudgettet nyder godt af, at man gemmer de rester, som ikke bliver spist eller anvendt, og lader dem indgå i et nyt måltid.

Fandt du ikke det helt rigtige

Bare rolig, vi har over 600 opskrifter du kan søge i.

Denne vej