Tandoori-sesamspyd med æbleagurkesalat og bønnesalat

Tandoori-sesamspyd med æbleagurkesalat og bønnesalat

Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 15 min
Nem

Tilberedning

Bønnesalat:

  1. Læg alle bønnerne i en stor skål. Hæld kogende vand over så det dækker og sæt til side i cirka 10 minutter og sigt vandet fra.
  2. Svits hvidløgene i olien til de er blanke og tilsæt bønnerne. Skru ned for varmen og steg i 7-10 minutter.Vend jævnligt og smag til med salt og peber.
  3. Skyl de sorte bønner og kom dem i panden de sidste 2 minutter.

Agurkeæblesalat:

  1. Skær agurk og æbler i tynde ­skiver (evt. på mandolinjern). Læg dem i en skål med vand og pres en halv lime i vandet – så de ikke bliver brune.
  2. Før servering hældes vandet fra og den hakkede chili vendes i.

Spyd:

  1. Træk 1-2 inderfileter på hvert spyd og dyp den ene side i sesamfrø.
  2. Steg i 3-5 minutter på hver side. Pensel med tandori (rørt med olie) undervejs, og drys med salt og peber.
  3. Pres en halv lime over spydene og server med de to salater, lime både og evt. lidt brød.

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Dansk kylling

Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.

Læs mere om dansk kylling fra ROSE

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

Mere end 600 opskrifter med kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere