Sprød kylling i peberrodssauce

Sprød kylling i peberrodssauce

Samlet arbejdstid: 35 min
Tilberedningstid: 20 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem

Tilberedning

  1. Steg kyllingebrystfileterne på skindsiden i ca. 4 minutter til skindet er sprødt.
  2. Vend kyllingebrysterne og tilsæt vand. Vandet må ikke dække kyllingen, for så bliver skindet blødt.
  3. Pocher kyllingerne i vandet i 5-6 minutter.
  4. Rens alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker.  
  5. Tag kyllingerne af panden og gem lagen i en skål.
  6. Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt mel og rør sammen til en smørbolle. Tilsæt ca. 4 deciliter kyllingelage lidt af gangen og pisk smørbollen ud.
  7. Lad saucen koge i 5 minutter, så smagen af mel forsvinder. Tilsæt mælk, eddike og sukker og smag til med revet peberrod.
  8. Tilsæt gulerødder, porrer, asparges, kartofler og ærter og lad det koge op med saucen i et par minutter.
  9. Smag til med havsalt og anret de sprødstegte kyllingebryster med grøntsager og frisk høvlet peberrod. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Dansk kylling

Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.

Læs mere om dansk kylling fra ROSE

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

Mere end 600 opskrifter med kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere