Rilette af kylling - med æbler

Rilette af kylling - med æbler

Samlet arbejdstid: 130 min
Tilberedningstid: 120 min
Forberedelsestid: 10 min
Øvet

Tilberedning

  1. Hak løg, porretop, hvidløg og skrællede, udkernede æbler groft.
  2. Kom det hele i en gryde, der netop kan rumme lårene.
  3. Læg lårene på og tilføj laurbærblade, timian, peberkorn og salt. Dryp portvinen over og hæld vand på, så det lige dækker.
  4. Lad det simre under låg en times tid, til kødet er meget mørt. Vend af og til lårene.
  5. Si fond og grøntsager fra. Pres gerne lidt af grøntsagerne og æble med.
  6. Kog fonden ned, til der er ca. 1 dl tilbage.
  7. Fjern skind og ben fra lårene og trævl kødet med 2 gafler. Læg det i en skål, hæld den nedkogte fond over og rør det sammen. Pres det godt ned i skålen og stil den koldt, gerne natten over.
  8. Tip: Server rilletten som en lille forret med let grillet landbrød og cornichoner. Eller brug den til sandwich eller små kanapeer. Del kyllingelårene i over- og underlår. Pynt med rosa peberkorn eller frisk chili og groft havsalt. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Dansk kylling

Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.

Læs mere om dansk kylling fra ROSE

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

Mere end 600 opskrifter med kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere