Kyllingehjerter i rødvinssauce

Kyllingehjerter i rødvinssauce

Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 40 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Tilberedning

  1. Skyl og rens kyllingehjerterne, dup dem tørre.
  2. Varm smørret op i en gryde til det har bruset op. Steg hjerterne i smørret ved middelvarme til de er gyldne.
  3. Kom rødvin ved og lad det koge op så vinen fordamper lidt. Kom fond og fløde i og lad det simre under låg i 30 min.
  4. Kom lidt kulør i og jævn saucen lidt.
  5. Kom de øvrige grønsager i og lad dem blive godt varme. Smag til med salt og peber og drys tranebær i retten lige inden servering.

Kartoffelmos:

  1. Kog de skrællede rodfrugter møre i en gryde med vand UDEN salt.
  2. Hældes over en sigte og drypper af kom dem i gryden igen og mos kartoffel og jordskokker med en gaffel eller et piskeris.
  3. Kom smør og mælk i og samt hvidløg og persille. Smag til med salt og peber.

Rødbedesalat:

  1. Kom de revne rødbeder og æbler i en skål, vend det med fetina, tilsæt timian og smag til med salt og peber.

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Dansk kylling

Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.

Læs mere om dansk kylling fra ROSE

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

Mere end 600 opskrifter med kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere