Kylling med asparges og peberrod

Kylling med asparges og peberrod

Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 70 min
Forberedelsestid: 10 min
Mellem

Tilberedning

  1. Læg kyllingen i en gryde og hæld vand på. Bring i kog, skum for urenheder.
  2. Kom porre, løg, gulerod og salt i. Lad det simre 1 times tid.
  3. Tag kyllingen op og hold den varm. Fjern skindet på kyllingen og skær den i passende stykker.
  4. Si suppen. Jævn suppen med maizena. Spæd op med suppe og fløde til en jævn sauce. Smag til med salt, peber, peberrod og dild.  
  5. Knæk den træede del af aspargesen. Kom asparges og forårsløg i saucen og lad det koge i 2 minutter Server med små kogte kartofler.
  6. Tip! Læg et lille rent viskestykke, skyl det i koldt vand for sæberester, ned over kyllingen under kogningen. Det vil trække suppen op omkring kyllingen og “dryppe” den under kogning. Herved bliver suppen kraftig og mere koncentreret end hvis man dækker kyllingen med vand. Hæld lidt af suppen fra og pisk det med stavblender til skummende. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Dansk kylling

Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.

Læs mere om dansk kylling fra ROSE

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

Mere end 600 opskrifter med kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere