KlimaSmart

Kylling med omtanke

Dét er filosofien bag alt, hvad vi gør.

Det er ikke så dumt at vælge kylling til middagsbordet, hvis du gerne vil handle mere klimavenligt. Kylling er nemlig den kødtype, der koster mindst CO2 at producere. Alligevel arbejder vi hos ROSE hver dag for, at blive en endnu mere miljø- og klimavenlig virksomhed.

Som en fødevarevirksomhed handler det om at give dig lækker og saftigt kyllingekød, som du kan nyde med god samvittighed, fordi der er taget maksimalt hensyn til dyrevelfærd, miljø og fødevaresikkerhed.

Vi vil gerne hjælpe miljøet, samt hjælpe forbrugerne med at leve et mere bæredygtigt liv. Her er blandt andet materialeeffektivitet og genanvendelse væsentlige dele af ROSE's miljømæssige ansvar.

Hos ROSE har vi taget et aktivt skridt for at reducere mængden af plastik, der anvendes i emballagen. Vi har nemlig erstattet alle ikke-genanvendelige sorte plastemballager, med ny emballage lavet af gennemsigtig genanvendt plast, hvilket medvirker til en mere bæredygtig udvikling for såvel naturen som vores samfund.

Jeg har engang vaeret en flaske FB
TGTG udklip

Reduktion af madspild

I Danmark smider vi hvert år over 700.000 tons mad i skraldespanden, og ifølge Miljøministeriet tegner Fødevareindustrien sig for 19% af det. Det vil sige, at over 133.000 tons mad hvert år går til spilde, inden det når ud til butikkerne. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at tænke i madspildsløsninger. 

Vi har fundet en effektiv løsning på madspildsproblematikken gennem vores samarbejde med Too Good To Go. I Too Good To Go appen forsøger vi at afsætte de kyllinger der er produceret for meget, så vi på den måde får mindsket madspildet i vikrsomheden.

Samarbejdet med Too Good To Go yder et væsentligt bidrag til vores målsætning om at reducere madspild. Lykkeposekonceptet forener vores ønske om at udnytte ressourcerne mere effektivt med forbrugernes lyst til at få en overraskelse og mere smagfuld kylling for pengene. Reduktionen af madspild spiller desuden en vigtig rolle i virksomhedens CSR-program.

Bæredygtig soja

Bæredygtig soja

For at sikre en ansvarlig værdikæde og løfte vores etiske og miljømæssige ansvar, arbejder vi målrettet på at optimere vores forsyningskæder af både fødevarer og dyrefoder.

Soja er en af ​​verdens mest dyrkede afgrøder i dag. Det bruges som en komponent i husdyrfoder, da det er en vigtig proteinkilde. Vores mål er senest i 2025 at anvende 100% ansvarlig produceret soja i foderet til vores kyllinger. Sojaen skal være tredjepartsverificeret, ansvarlig og afskovningsfri.

Allerede i 2014 besluttede HKScan koncernen at benytte en større mængde ansvarlig soja og blev medlem af Round Table on Responsible Soy Association (RTRS). RTRS fastsætter principper, kriterier og tredjepartsrevisioner for at sikre, at nationale og regionale lovgivninger følges i forbindelse med dyrkning af soja. Dette giver også sikkerhed for gode arbejdsforhold, miljøansvar og sund landbrugspraksis.

For at styrke engagementet på området er vi også tiltrådt Danske Alliance for Ansvarlig Soja (DAAS)

DAAS vision er at alt soja importeret til Danmark skal være produceret ansvarligt og ikke bidrager til afskovning.

”Det er yderst vigtigt, at fødevareproducenter, foderstofvirksomheder, producenter, detailhandlere og forbrugere arbejder sammen for at forbedre bæredygtigheden af fødevarekædekæden. Ved at samle vores kræfter kan vi få stor indflydelse”. Brian Møller Lauridsen, Animal Sourcing Director for HKScan Denmark.

Ved at indgå i DAAS, forpligter vi os til at lave en handlingsplan på området – den kan du læse her.