ROSE Kylling og Plant et Træ i et tæt samarbejde til gavn for miljø og klima

Siden 2021 har ROSE Kylling samarbejdet tæt med den almennyttige organisation Plant et Træ. Samarbejdet har et længevarende perspektiv, hvor vi i fællesskab opfører projekter med udgangspunkt i træer, børn og læring.

ROSE Kylling og Plant et Træ i et tæt samarbejde til gavn for miljø og klima

Hvert år donerer vi i en periode 1 krone pr. solgt kyllingebakke til Plant et Træ. Ved at købe ROSE Kylling er du dermed med til at støtte og hjælpe til bedre miljø og klima.

Træer pynter i naturen. Men de bidrager til meget mere end det. De er en gave til fremtiden og en hjælp til bedre miljø og klima.

Sådan samarbejder ROSE Kylling og Plant et Træ

Vores samarbejde med Plant et Træ har indtil videre medført, at vi har opført en række frugtlunde i børnehaver landet over. Her er træer, børn og læring i skøn forening. Børnene inddrages i beplantningen, får læringsmateriale fra Naturskolen og modtager et trædiplom, de stolt kan tage med sig videre.

Foruden frugtlundene har vi, i samarbejde med Plant et Træ, også et mål om at bidrage til skovrejsning i den danske natur. Dette til gavn for både voksne og børn – og ikke mindst biodiversiteten. Træerne optager og lagre CO2 samt fungerer som hjem for både dyr og planter.

Fælles for vores initiativer er, at de alle bidrager til øget oplysning om træer og deres store påvirkning på miljø og klima. Konklusionen er lige til: Vi har brug for flere træer. Vi er derfor glade for, at vi både nu og i fremtiden kan fortsætte vores tætte samarbejde med Plant et Træ.

1 krone per solgt bakke

Du er med til at påvirke, hvor mange penge der årligt går til Plant et Træ.

Hvert år donerer ROSE Kylling nemlig i en udvalgt periode 1 krone per solgt kyllingebakke til Plant et Træ. Du vil ikke være i tvivl, hvornår du kan være med til at støtte, da emballagen tydeligt indikerer, at 1 krone går til Plant et Træ.

Vi håber, du har lyst til at hjælpe os med at støtte Plant et Træ og deres fantastiske arbejde i de uger, hvor kampagnen finder sted.

Kylling og klimaet

Vores samarbejde med Plant et Træ er i tråd med kyllingens begrænsede klimaaftryk.

Vi kan gøre en reel forskel for klimaet i vores køkkener. Især ved at lade grøntsager og frugt fylde mere på tallerkenen, men også ved at træffe kloge kødvalg.

Den store klimadatabase fra CONCITO viser, er klimaaftrykket fra hakket kylling i gennemsnit er 85 procent lavere end klimaaftrykket fra hakket oksekød*. Kylling er dermed en af de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.

Anbefalingen er derfor at spise grøntsager samt lyst kød i stedet for rødt kød, hvis du vil gøre en klimaindsats.

Du kan også finde meget mere inspiration og fakta her på siden, der kan hjælpe dig til mere klimavenlige madvaner.

*Kilde: CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1

Hvem er Plant et Træ?

Plant et Træ er en almennyttig organisation, hvis formål er at øge kendskabet til træerne og deres indvirkning på miljø og klima. Organisationen har Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik som protektor og har siden 1988 plantet mere end 1,5 millioner træer i Danmark. 

En vigtig del af Plant et Træs arbejder ligger også i at videregive læring til de yngre generationer. Dette sker blandt andet via plante-arrangementer i daginstitutioner, hvor børnene opnår forståelse for træerne vilkår og deres rolle i økosystemet.

Læs mere om organisationen Plant et Træ på www.plant-et-trae.dk