Fødevaresikkerhed

Vi tager vores ansvar som fødevareproducent meget alvorligt. Hver eneste dag arbejder vi målrettet med at sikre den bedste hygiejne, kvalitet og fødevaresikkerhed gennem hele værdikæden.

Fødevaresikkerhed

Via kvalitetskonceptet KIK (Kvalitetssikring i Kyllingeproduktionen) arbejder vi systematisk med fødevaresikkerhed, sporbarhed og kvalitet. Systemet fortæller os kyllingernes forhistorie, ligesom vi kan sikre og dokumentere fødevaresikkerheden og dyresundheden i detaljer.

Ovenstående figur viser hele forsyningskæden fra jord til bord, og hvem der løbende indberetter data til KIK-systemet.

Certificeringer

BRC-certifikat

Vi er i dag BRC-certificeret.

BRC er en britisk standard for fødevaresikkerhed, der er udarbejdet af britiske detailkæder for at sikre en fælles standard for producenter af fødevarer på verdensplan. BRC er et supplement til de danske myndighedskrav, da den stiller yderligere krav til fødevaresikkerheden.

Certificeringen anses som en af de standarder, der stiller de strengeste krav til producenten i forhold til fødevaresikkerhed, dokumentation og hygiejne.

Se BRC-certifikat for produktionen i Vinderup

Se BRC certifikat for produktionen i Skovsgård

Halal-certificeringer

Kyllingerne fra ROSE Kylling bliver halalslagtet. Årsagerne hertil kan du læse meget mere om her.

Vi har i dag to certifikater, der blåstempler, at alt foregår 100% korrekt i forhold til halalslagtningen.

Der er tale om et HQC-certifikat og et ICH-certifikat.

Tilgå HQC-certifikat

Tilgå ICH-certifikat

Kontrolrapporter

Som alle andre fødevarevirksomheder er vi en del af Fødevarestyrelsens smiley-ordning.

Vi sigter altid efter at efterleve alle kriterierne for den bedst mulige smileystatus. For hygiejne og sikker håndtering af vores fødevarer går vi aldrig på kompromis med.

Du har mulighed for at tage et kig på alle kontrolrapporterne på tværs af alle vores produktionsfaciliteter, da disse er offentligt tilgængelige.

Se alle Fødevarestyrelsens smiley-rapporter her.

Salmonellafri

Mange års massiv og målrettet indsats har udryddet forekomsten af salmonella i danske kyllinger, og i dag har dansk kylling særstatus i EU som salmonellafri.

Salmonelle-bakterien blev opdaget af den amerikanske dyrlæge D.E. Salomon (1850-1914). Siden er den blevet inddelt i over 2.400 forskellige såkaldte serotyper, hvoraf de fleste optræder i fødevarer.

Fælles for alle salmonellabakterier er, at de dør, når de varmebehandles korrekt. Ved opvarmning til min. 75 grader fjernes risikoen.

Det er derfor, at kyllinger skal gennemsteges og derfor, at køkkenhygiejnen er så vigtig.

Campylobacter

Bakterien Campylobacter findes overalt i naturen og udgør et sundhedsproblem i hele verden. Typerne Campylobacter Jejuni og Coli er de hyppigste hos mennesker. Symptomerne er oftest diarré, mavesmerter, kvalme og feber.

Indsatsen mod bakterien er blevet intensiveret, og ROSE Kylling deltager via brancheorganisationen Dansk Slagtefjerkræ i en landsdækkende undersøgelse af, hvorfor problemet i visse perioder er større end i andre.