Fødevaresikkerhed

Du kan altid trygt servere ROSE Kylling, for vi tager vores ansvar som fødevareproducent meget alvorligt. Hver eneste dag arbejder vi målrettet med at sikre den bedste hygiejne, kvalitet og fødevaresikkerhed gennem hele vores værdikæde.

Fødevaresikkerhed

Gennem kvalitetssystemet KIK (Kvalitetssikring i Kyllingeproduktionen) arbejder vi systematisk med fødevaresikkerhed, sporbarhed og kvalitet. Systemet fortæller os kyllingernes forhistorie, ligesom vi kan sikre og dokumentere fødevaresikkerheden og dyrenes sundhed i detaljer.

Ovenstående figur viser hele forsyningskæden fra jord til bord, og hvem der løbende indberetter data til KIK-systemet.

 

Certificeringer

BRC-certifikat

Vores BRC-certificering giver dig en ekstra forsikring om, at kvalitet og sikkerhed er helt i top.

BRC er en britisk standard for fødevaresikkerhed, der er udarbejdet af britiske detailkæder for at sikre en fælles standard for producenter af fødevarer på verdensplan.

BRC er et supplement til kravene fra de danske myndigheder, da den stiller yderligere krav til fødevaresikkerheden.

Certificeringen anses som en af de standarder, der stiller de strengeste krav til producenten i forhold til fødevaresikkerhed, dokumentation og hygiejne.

Se vores BRC-certifikat for produktionen i Vinderup

Se vores BRC-certifikat for produktionen i Skovsgård

Halal-certificeringer

Kyllingerne fra ROSE Kylling bliver halalslagtet

Vi har derfor to certifikater, der blåstempler, at alt foregår 100 % korrekt i forhold til halalslagtningen.

Der er tale om et HQC-certifikat og et ICH-certifikat.

 

Kontrolrapporter

Som alle andre fødevarevirksomheder er vi en del af Fødevarestyrelsens smiley-ordning.

Vi går aldrig på kompromis med vores hygiejne og håndteringen af vores fødevarer, og derfor sigter vi også altid efter at efterleve alle kriterierne for den bedst mulige smiley.

Du har mulighed for at se alle kontrolrapporterne på tværs af vores produktionsfaciliteter her, da de er offentligt tilgængelige.

 

Fri for salmonella

Mange års massiv og målrettet indsats har udryddet forekomsten af salmonella i danske kyllinger, og i dag har dansk kylling særstatus i EU som salmonellafri.

Salmonella-bakterien blev opdaget af den amerikanske dyrlæge D.E. Salomon (1850-1914). Siden er den blevet inddelt i over 2.400 forskellige såkaldte ’serotyper’, hvoraf de fleste optræder i fødevarer.

Fælles for alle salmonellabakterier er, at de dør, når de opvarmes til minimum 75 grader, og dermed fjerner man risikoen.

Det er derfor, at du altid skal gennemstege alle kyllingeprodukter og sikre en god køkkenhygiejne.

 

Campylobacter - en indsats mod bakterien

Bakterien Campylobacter findes overalt i naturen og udgør et sundhedsproblem i hele verden. Typerne Campylobacter Jejuni og Coli er de hyppigste hos mennesker. Symptomerne er oftest diarré, mavesmerter, kvalme og feber.

Indsatsen mod bakterien er blevet intensiveret, og ROSE Kylling deltager via brancheorganisationen Dansk Slagtefjerkræ i en landsdækkende undersøgelse af, hvorfor problemet i visse perioder er større end i andre.