Snart ligger der danske ECC-velfærdskyllinger fra ROSE POULTRY klar i køledisken
06.11.2024: ROSE POULTRY udvider nu sortimentet af velfærdskyllinger. I dag blev et hold af nyudklækkede kyllinger, der opfylder de internationale European Chicken Commitment (ECC) krav til dyrevelfærd, indsat i stalden hos Rokkedahl. Om 45-48 dage er de klar til slagtning og pakning, hvorefter de fra årsskiftet kan købes i Dagrofas supermarkedskæder, MENY og SPAR.
Snart får de danske forbrugere endnu en valgmulighed, når de skal vælge kylling i køledisken. Fra nytår ligger ROSE POULTRYs nyeste produktsatsning, ECC-velfærdskylling, i køledisken hos Dagrofas supermarkedskæder MENY og SPAR, og også flere Foodservicekunder forventes snart at følge trop.
”I dag tager vi et stort skridt mod bedre dyrevelfærd. I samarbejde med Rokkedahl og Dagrofa har vi netop indsat et hold nyudklækkede ECC-kyllinger i Rokkedahls stalde. Vi har gennem de seneste år oplevet en stigende interesse for langsommere voksende kyllinger fra vores detail- og foodservicekunder, og det glæder mig meget, at Dagrofa som de første af vores detailkunder vil være med på rejsen mod endnu bedre dyrevelfærd,” siger Morten Cederberg, salgsdirektør hos ROSE POULTRY.
ECC er en europæisk standard, der er udarbejdet af nogle af verdens ledende dyreværnsorganisationer, og anerkendt af dyrevelfærdsorganisationer verden over, herunder af Anima og Dyrenes Beskyttelse som værende ”Better Chicken Welfare”.
De nyudklækkede kyllinger med ECC-mærket (European Chicken Commitment) er af en langsommere voksende race. De har adgang til udearealer, og i stalden har de mere plads og naturligt lys. Kyllingerne får halm i stalden, som de kan rode i og spise som grovfoder, og endelig vil de om ca. 45 til 48 dage blive slagtet på en måde, som dyrevelfærdsorganisationer verden over anser som den klart mest skånsomme aflivningsmetode.
ROSE POULTRYs første levering af ECC-kyllinger går til Dagrofas supermarkedskæder, MENY og SPAR, hvor de vil blive solgt under mærket, Himmerland-kylling, og påsat et tydeligt ECC-mærke, som markerer, at kyllingen er opdrættet med omtanke.
”Det er dejligt, at vi snart kan introducere Himmerland-kyllingen for vores kunder i MENY og SPAR. Jeg er glad for, at vi som koncern kan bidrage til, at dyrevelfærden i Danmark hele tiden rykker sig,” siger Kate Hummelmose, kategorigruppechef i Dagrofa.
Efterspørgslen efter ECC-kyllinger er meget høj på verdensplan. 270 store, multinationale aktører som KFC, Marks & Spencer og Q8 har forpligtet sig til at sælge ECC-certificeret kylling i løbet af 2026, og flere af ROSE POULTRYs kunder har gennem længere tid efterspurgt muligheden for at købe danske kyllinger, der opfylder de internationale ECC-krav til dyrevelfærd.
”Nu starter vi ud sammen med Dagrofa, og så forventer jeg, at vi over tid øger mængden af ECC-kyllinger. Vi er i positiv dialog med andre af vores kunder, både detailkunder og foodservicekunder,” siger Morten Cederberg.